Vurdering ved køb eller salg

Uanset om De står og skal købe eller sælge et klaver eller flygel, så er der her på siden lidt gode råd og vejledning De kan benytte Dem af. PianoService DK står selvfølgelig til Deres rådighed og De kan nemt bestille en kyndig tekniker her på siden til at hjælpe Dem med en vurdering af det instrument det skulle dreje sig om.
Vi vurdere :

  • Kassen og overflade finishen.
  • Tastatur og mekanik herunder: hammere, repetition, tangenter og mekanikramme
  • Undersiden herunder: sangbunden, strenge og stég.
  • Stemme blok, jernramme, dæmpere og pedal system.
  • En undersøgelse af den generelle tilstand, strukturelle integritet og anvendelighed.

Lidt gode råd i forbindelse med salg eller køb

Privat salg og køb

Hvad er en salg og købsvurdering ?

Salgsvurderingen er beregnet til Dem, hvis De står og skal købe eller sælge et klaver eller flygel. Vurderingen kan hjælpe Dem med at bestemme den aktuelle markedsværdi for Deres klaver/flygel –  eller hvis De blot har brug for et groft skøn over, hvor meget Deres instrument er værd. Denne evaluering vil give Dem et godt og rimeligt udgangspunkt.
Til tider kan De have brug for en skriftlig vurdering for at bevise værdien af ​​Deres klaver / flygel under visse forhold ( ex. forsikring ). Desuden kan en vurdering også forhindre Dem i at sælge Deres klaver for billigt eller betale for meget for et.
NB ! Gør venligst opmærksom på hvis De ønsker en skriftlig vurdering.

Køb af brugt

Skal jeg købe et brugt klaver/flygel uden at se det først?

Køb aldrig nogensinde et billigt klaver uden, at spille på det først, da det hurtigt kan blive et lotteri. Højere kvalitets modeller er mere konsekvente, men det er stadig muligt at komme galt af sted. De skal altid sørge for at klaveret ikke har haft et hårdt liv og, at sælger har passet det. Hvis det er blevet renoveret er det vigtigt at der er gjort et ordentligt stykke arbejde. Desuden er det vigtigt, at instrumentet er blevet brugt og ikke bare har stået stille i mange år.
Se efter skrammer, løse dele, toner der lyder mærkeligt, løse ben, irret og manglende strenge, skæve løse tangenter og ødelagt tangentbelægning.

Besigtigelse

Skal jeg tage min klaverlærer med mig, når jeg ser på pianoer ?

En klaverlærer kan give en nyttig second opinion og De får samtidig mulighed for, at stille Dem tilbage og lytte mens læreren spiller. Bare være indstillet på at klaverlærere normalt har meget begrænsede viden om klaverets kondition og tekniske tilstand . Derfor er det altid en god idé at overveje at bestille en  Pianotekniker til at se på det også.  (Kan gøres herunder) Desværre oplever vi at folk har handlet klaverer eller flygler uden at vide hvad de skal kigge efter og ender med at have en masse besvær og ærgelser over dette efterfølgende.

Bestil tid til vurdering ifb. med køb eller salg

divider2-300x26

Oplever De problemer med bestilling, er De altid velkommen til at ringe på 20 70 78 78 eller kontakte os på mail mail@pianoservice.dk

Loading...

Branding

Er Tysk branding men med kinesisk fremstilling en ny trend blandt billige klaverfabrikanter ?

Der er en tendens bland nogle fabrikanter at de hævder at deres klaver var designet af en tysk ingeniør eller at det blev bygget “i samarbejde” med tyske klaver teknikeres viden .
Virkeligheden er: Et stigende antal virksomheder – især koreansk og kinesisk – lejer “Tyske”  designere eller ingeniører med Tysk klingende navne til redesigne deres pianoer. Selv om de kan foretage forbedringer,  vil instrumenterne stadig bevare mange, hvis ikke de fleste af de oprindelige begrænsningerne fra den oprindelige konstruktion og version.

Nyt eller Ældre

Påstand : Pianoer, der er blevet istandsat eller genopbygget af en kompetent Pianotekniker og som er i fremragende stand. Er de bedre end nye ?

For at sætte det i kontekst. Hvis De finder et korrekt renoveret instrument fra midten af ​​70’erne og igennem midten af ​​90’erne kan det måske være en bedre løsning for Dem end en helt nyt klaver af dårlig kvalitet. De bør overveje, at helt nye klaverer kan være ganske volatile og stadig skal bruge mange år på at akklimatisere og sætte sig .
Af denne grund kan det være svært, at få dem til at holde stemningen og De vil måske se problemer udvikle sig i mekanikken og andre steder. Som udgangspunkt kræver 
nye klaverer omkring fire stemninger i hjemmet det første år.
Et billigt klaver, hvor der er sparret på materialerne og, som ikke er justeret samt gennemtestet nok fra fabrikken, kan gå katastrofalt ud af
 stemning når det er landet i Deres hjem og have brug for flere afhjælpende justeringer, før det vil begynde holde en stemning. 

Pris vs Kvalitet

Hvad gør det godt ?

Kort sagt, gode pianoer er konstrueret af bedre råvarer, som er forberedt til mere krævende tolerancer. Samtidig udsættes materialerne for strengere kvalitetskrav end materialer i mindre dyrere pianoer. Derfor sker det også ofte at, de materialer (såsom træ, filt eller læder) det ikke er i overensstemmelse med disse standarder afvises eller kasseres i produktionen.

I både design og udførelse, bruges der meget mere tid og opmærksomhed på detaljer . Der er ca. 18 tons træk / tryk på de forskellige strukturelle elementer i et klaver og hvis denne struktur ikke er lavet af den mest robuste kvalitet, begynder tingene at bevæge sig, knække, sprække og instrumentet kan ikke holde stemning. Derfor bør Deres fokus placeres på byggekvalitet, før alle andre faktorer.

Oprindelse

Hvor bliver de lavet ?

Tingene plejede at være simple. Steinways blev lavet i Tyskland, Kemble blev lavet i England og Yamaha blev lavet i Japan, men nu har vi Steinway pianoer der bliver lavet i Japan og Kina (deres Boston og Essex-linjer) og Kemble har flyttet al produktion til Indonesien og Yamaha har fabrikker i flere lande, herunder Japan, Kina og Indonesien. Så navnet på klaverets forside angiver ikke længere fremstillingsstedet. Yamahas top af pianoer så som U serien og C1, C3, C7 osv. (nu omdøbt C1X, C2X, C3X) er stadig lavet i Japan men B og P serierne er lavet i andre lande herunder Indonesien.

Alt dette hjælper vi Dem med, at vurdere når vi bliver bestilt til en vurdering ifb. med køb eller salg.