Stemning

divider2-300x26

Stemning af klaver & flygel

PianoService.dk tilbyder stemninger i topklasse.
Vores stemninger er ikke kun begrænset til de store mærker såsom Bösendorfer eller Steinway alene – vi foretager klaverstemning og alle former for service på alle modeller.

Vores pianoteknikere er uddannede og stemmer dagligt til prøver, koncerter, optagelser, festivaler, kirker, musikskoler og i private hjem i det meste af landet.
Vi tilbyde den bedste service, både når det drejer sig om klaverstemninger og de evt. andre tekniske justeringer / reparationer, som Deres klaver måtte kræve fra tid til anden.

En klaverstemning koster 960.- kr, plus moms  og De kan samtidig tilmelde Dem vores populære  “kunde-reminder” ordning.
Hvis klaverets tonehøjde står lavt i forhold til kammertonen (A=440hz ), kræver det evt. lidt ekstra arbejde i form af en optrækning.

Selvom en stemning normalt tager  ca.  45 – 80 minutter, anbefaler vi, at man reservere to timer til denne service.

Bestil tid til stemning

divider2-300x26

Oplever De problemer med bestilling, er De altid velkommen til, at ringe på 20 70 78 78 eller kontakte os på mail mail@pianoservice.dk

Loading...

Instrumenter vi stemmer

divider2-300x26

Klaveret

Klaveret har udviklet sig igennem tiderne, men i løbet af 1800 tallet, påvirket af musikalske tendenser i den romantiske musikalder, blev innovationer som støbejernsrammen til, hvilket tillod meget større strenge spænding, som resulterede i at både klaverer og flygler fik en mere kraftfuld lyd med en længere opretholdelse og rigere tone.

I det 19. århundrede spillede en families klaver samme rolle som en radio eller fonograf spillede i det tyvende århundrede; da en familie fra det 19. århundrede ønskede at høre et nyligt udgivet musikalsk stykke eller symfoni, kunne de høre det ved at have et familiemedlem spille det på klaveret. Under det nittende århundrede producerede musikforlag mange musikalske værker i arrangementer for klaver, så musikelskere kunne spille og høre de populære stykker i deres hjem.

Klaveret er udbredt i klassisk, jazz, traditionel og populær musik til solo og ensemble forestillinger, akkompagnement og til komponering, sangskrivning . Klaveret er meget tungt og dermed ikke så mobilt og desuden dyrt i sammenligning med andre almindeligt anvendte akkompagnementsinstrumenter som fks. en akustisk guitar, men dets musikalske alsidighed og brede toneområde og evne til at spille akkorder med op til 10 toner og to eller flere uafhængige musikalske linjer på samme tid og dets store tilgængelighed i præstations steder, skoler, øvelokaler og forsamlingssteder, har gjort det til en af ​​den vestlige verdens mest kendte musikinstrumenter.
Med teknologiske fremskridt er der sidenhen også udviklet forstærkede elektriske klaverer , men de har endnu  ikke kunnet udkonkurrere det akustiske klaver og kommer nok aldrig til det.

Flygel

Et flygel er i grove træk et klaver der ligger ned. Konstruktionen er dog en del anderledes end et klaver. I et opretstående klaver strækkes strengene lodret for at gøre instrumentet mere kompakt, hvilket gør det muligt at have et tangentinstrument i et mindre rum. I modsætning til det kompakte, bevarer flygelet form af det oprindelige pianoforte, hvori strengene er spændt vandret og har større potentiale for udtryk. Mere rig og varierende sonoritet med en brederer dynamik – fra pianissimo til fortissimo.
Forskellen i mekanikken
Der er en signifikant forskel mellem et klaver og et opretstående klaver når vi taler om mekanikken.
Et flygel er konstrueret vandret.
Fordi hammerne vender tilbage til deres hvileposition ved hjælp af deres egen vægt, er repartitionen, altså hvor hurtigt tonen kan gentages, som når man fks. spiller triller, hurtigere og mere jævn.

Forskelle i pedalerne
Pedalerne har forskellige funktioner i et flygel og et opretstående klaver.
I et flygel, ved tryk på venstre pedal ( også kaldet dæmper pedal eller una corda pedalen) rykker hele mekanikken til højre og ændrer ikke kun lydstyrken, men ændrer også lyden.
Sostenuto pedal (midterpedal): Holder dæmperne hævet og væk fra de strenge/toner der spilles lige før pedalen trykkes ned. Dette gør det muligt at holde valgte toner imen der spilles normalt på de andre.
Sustain pedalen (højre pedal). Dæmpere forbliver løftet, selvom fingrene løftes fra tangenterne og holder alle spillede toner.