Reparation

divider2-300x26

Reparation af instrumenter

Typiske småreparationer

De mest almindelige småreparationer som fx. tangent- eller pedalproblemer, kan oftes udføres i forbindelse med stemning af Deres instrument. At kombinere en stemning med en reparation er normalt det mest omkostningseffektive, da De derved sparer et servicebesøg.

Efter mange års brug kan fx. tangenter blive løse, støjende eller mindre medgørlige, hvilket mange klaver-ejere umiddelbart ikke bemærker.

Typiske behov for reparation og regulering:
  1. Træge ødelagte tangenter og mekanikdele
  2. Pedal reparationer / udskiftning / regulering
  3. Mekanik regulering
  4.  Strenge udskiftning
  5.  Tangentbelægning udskiftning: hvide og sorte
  6. Evt. udskiftning af hammerhoveder. Komplet eller enkelte

 

Kan det betale sig at  reparerer ?

Som udgangspunkt kan det altid betale sig, hvis vi taler om små-reparationer.
Hvorvidt noget er rentabelt eller ej er derimod meget vigtigt at tage stilling til. PianoService DK vil aldrig anbefale, at De får foretage en reparation der samlet set vil overskride instrumentets samlede værdi. Værdi kan selvfølgelig defineres på mange måder, så som affektionsværdi og andre følelser der ofte er forbundet med et instrument af enten nyere eller ældre dato. Her der tager vi en snak med Dem om hvilke løsningsmodeller der kunne være, i en given sag.

 

Overvejer De en reparation ?

Hvis De overvejer, at få Deres instrument restaureret eller repareret, så  husk at vores arbejde er kompromisløst hvad angår kvalitet, grundighed og detaljer. Alle vores ydelser er altid individuelt tilpasset Deres ønsker og klaver-specifikke behov. Alt hvad vi gør – hvad enten det er restaurering eller reparation, gøres med ejeren og pianisten for øje og i tankerne.

Bestil tid til Reparation

divider2-300x26

Oplever De problemer med bestilling, er De altid velkommen til at ringe på 20 70 78 78 eller kontakte os på mail mail@pianoservice.dk

Loading...

Instrumenter vi reparerer

divider2-300x26

Klaver

Klaveret har udviklet sig igennem tiderne, men i løbet af 1800 tallet, påvirket af musikalske tendenser i den romantiske musikalder, blev innovationer som støbejernsrammen til, hvilket tillod meget større strenge spænding, som resulterede i at både klaverer og flygler fik en mere kraftfuld lyd med en længere opretholdelse og rigere tone.

I det 19. århundrede spillede en families klaver samme rolle som en radio eller fonograf spillede i det tyvende århundrede; da en familie fra det 19. århundrede ønskede at høre et nyligt udgivet musikalsk stykke eller symfoni, kunne de høre det ved at have et familiemedlem spille det på klaveret. Under det nittende århundrede producerede musikforlag mange musikalske værker i arrangementer for klaver, så musikelskere kunne spille og høre de populære stykker i deres hjem.

Klaveret er udbredt i klassisk, jazz, traditionel og populær musik til solo og ensemble forestillinger, akkompagnement og til komponering, sangskrivning . Klaveret er meget tungt og dermed ikke så mobilt og desuden dyrt i sammenligning med andre almindeligt anvendte akkompagnementsinstrumenter som fks. en akustisk guitar, men dets musikalske alsidighed og brede toneområde og evne til at spille akkorder med op til 10 toner og to eller flere uafhængige musikalske linjer på samme tid og dets store tilgængelighed i præstations steder, skoler, øvelokaler og forsamlingssteder, har gjort det til en af ​​den vestlige verdens mest kendte musikinstrumenter.
Med teknologiske fremskridt er der sidenhen også udviklet forstærkede elektriske klaverer , men de har endnu  ikke kunnet udkonkurrere det akustiske klaver og kommer nok aldrig til det.

Flygel

Et flygel er i grove træk et klaver der ligger ned. Konstruktionen er dog en del anderledes end et klaver. I et opretstående klaver strækkes strengene lodret for at gøre instrumentet mere kompakt, hvilket gør det muligt at have et tangentinstrument i et mindre rum. I modsætning til det kompakte, bevarer flygelet form af det oprindelige pianoforte, hvori strengene er spændt vandret og har større potentiale for udtryk. Mere rig og varierende sonoritet med en brederer dynamik – fra pianissimo til fortissimo.
Forskellen i mekanikken
Der er en signifikant forskel mellem et klaver og et opretstående klaver når vi taler om mekanikken.
Et flygel er konstrueret vandret.
Fordi hammerne vender tilbage til deres hvileposition ved hjælp af deres egen vægt, er repartitionen, altså hvor hurtigt tonen kan gentages, som når man fks. spiller triller, hurtigere og mere jævn.

Forskelle i pedalerne
Pedalerne har forskellige funktioner i et flygel og et opretstående klaver.
I et flygel, ved tryk på venstre pedal ( også kaldet dæmper pedal eller una corda pedalen) rykker hele mekanikken til højre og ændrer ikke kun lydstyrken, men ændrer også lyden.
Sostenuto pedal (midterpedal): Holder dæmperne hævet og væk fra de strenge/toner der spilles lige før pedalen trykkes ned. Dette gør det muligt at holde valgte toner imen der spilles normalt på de andre.
Sustain pedalen (højre pedal). Dæmpere forbliver løftet, selvom fingrene løftes fra tangenterne og holder alle spillede toner.